Домашно полиране на стопове. Кога и как?

Навсякъде можем да намерим информация за полиране на фарове, но как се чистят стопове?

Стоповете по-рядко имат нужда от полиране, защото имат по-малко контакт с прахови частици при движение на автомобила. И все пак, и те изискват внимание от време на време.

Повечето шофьори не обръщат много внимание на стоповете, но те са толкова важни, колкото и фаровете, защото останалите участници в движението, които са зад нас, трябва ясно да виждат сигнализацията на стоповете.

Трябва да се обърне внимание, че поради разполагането на стоповете върху или около багажника, често може да се случи спукване на пластмасата на стоповете, и навлизане на влага от вътрешната страна. Имайте предвид, че ако замъгляването на стоповете е от вътрешната страна, каквото и да правите отвън, няма да помогне.

Почистване или полиране стопове

  • Топла вода, препарат за почистване на автомобили и парцал. Каквото и да правим, първо трябва да започнем с доброто почистване на стоповете. Използвайте микрофибърна кърпа за подсушаване след измиването.
  • Ако сте достатъчно сръчни и знаете какво правите, можете да използвате шкурки за полиране на стоповете. Внимавайте, защото неправилното търкане, с неправилна шкурка, ще увреди повърхността на стоповете.
  • Ако не сте толкова сръчни, можете да използвате комплекта за почистване на замъглени фарове нa 4CAR.BG, който можете да поръчате от ТУК.